stasis

Proposal for Desert Tortoise Conservancy. The building itself is a robust translation of a Tortoise in form and function. The surrounding landscape rises to form an almost camouflaged facility, hidden in plain view yet pronounced by it's protective shell. A seemingly complex roof design is achieved by modulor concrete blocks placed in an array. The identical blocks feature a light shaft, fitted with a glass panel to let the abundant desert sun light into the space. The entrance to the building seeks to emmulate that of a tortoise den in an elegantly modern way. A long sloping hallway leading into a dynamic interior volume, open and flexible. A west facing outdoor patio leaves the buildings visitors facing the glorious San Jacinto mountain peak. Further development of this project is currently being executed by the organization for which it was created.